Та значи случи ми се следното снощи на път от морето,скобата на маркуча на турбото към кулера изтърва и излезе маркуча и си духаше в атмосферата 10 км.,влязах в едно сервизче на входа на Бургас да ми сложат нова скоба и да закачат маркуча,направиха го момчетата и казват стана добре карай,карам аз колкото да се кача на магистралата за София и на 5-6км от Бургас пак се откачи,покарах така още около 10км и колицата угасна,в началото палеше но държи 700 об.и като и подам газ стига 1000 об.и гасне и работи много неравномерно и трака странно,предполагам че е в някакъв сервизен режим ,но накрая не иска и да пали.Светна и жълтата лампичка за проблем на таблото още в началото.Сега на таблото изписва-Chek engin,a случайно запали след като угасне на дисплея изписва - insufficient engine oil pressure stop and turn off engine.Моля помогнете и споделете какво следва от тук нататък,че я оставих на пътя и се прибрах с друга кола.Може ли да се оправи на място или да взимам платформа и да я товаря.Маркуча го закачих с нова скоба,но този проблем с паленето,оборотите и сервизния режим ме притеснява и не ми е по силите.Какъв може да е проблема и как да се отстрани?Благодаря предварително!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем 1.9Jtdm
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеНе искам да съм лош пророк, но ми се струва, че турбината си е отишла. Провери нивото на маслото и ако е ниско, спри с опитите за палене, че може да стане страшно.
Comment
-
Щом има масло - насока за мислене - маслена помпа, задръстен филтър или маслена магистрала, превъртял лагер - все лошо. Проблемът с маркучът може и да е само съвпадение.
Във всеки случай закарай колата в сервиз, без опити да я палиш.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеМоже датчик за налягане на маслото да е...но както каза колегата не я пали, а направо в сервиз!
Comment
-
Няма как да са го закачили според мен...но с тези обороти...надали е датчик...много странно...
Според мен не е помпа, филтъ, датчик...някъде другаде е проблема.
Щом има масло всичко ще е наред с двигателя според мен...
Турбината най-много да се е сдухала..sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от thejackal Покажи съобщение............колицата угасна,в началото палеше но държи 700 об.и като и подам газ стига 1000 об.и гасне и работи много неравномерно и трака странно...................Сега на таблото изписва-Chek engin,a случайно запали след като угасне на дисплея изписва - insufficient engine oil pressure stop and turn off engine.Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеНяма как да са го закачили според мен...но с тези обороти...надали е датчик...много странно...
Според мен не е помпа, филтъ, датчик...някъде другаде е проблема.
Щом има масло всичко ще е наред с двигателя според мен...
Турбината най-много да се е сдухала..
От друга страна скапване на турбината може да доведе до ниско налягане на маслото, но повечето от него ще иде по въздуховодите и нивото му в картера ще е ниско.
При всички случаи двигателат е потенциално без мазане и може да затегне.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеВсе лоше симптоми, с възможна причина ниско налягане на маслото.
От друга страна скапване на турбината може да доведе до ниско налягане на маслото, но повечето от него ще иде по въздуховодите и нивото му в картера ще е ниско.
При всички случаи двигателат е потенциално без мазане и може да затегне.
Comment
-
Първоначално публикувано от thejackal Покажи съобщениеЛоша работа с две думи.Отивам да я мятам на некоя платформа и това е.Какво друго да правя?Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Най-вероятно причината за ниското маслено налягане са ниските обороти на двигателя. Но принципно в момента само хвърляме боб в темата.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщениеНай-вероятно причината за ниското маслено налягане са ниските обороти на двигателя. Но принципно в момента само хвърляме боб в темата.sigpic
SCUDERIA ITALIA
BMW 5-er
BMW 7-er
Fiat GP
Comment
-
Та значи,колата я натоварих на платформа и я прибрах.Закачихме я да я почетем малко и се оказа задънен дпф-нещо от рода на висока концентрация на сажди или нещо подобно.Колата си запали и заработи перфектно,но до 1200об.отдолу откъм дпф-а се чува едно свирене и отзад припушва аспуха,на компа показва че се е рециклирал преди 3км.което е невъзможно защото колата се опитваше да работи,но това е образно казано,а за последните 400км се е саморециклирал 5 пъти.Това ми се струва невъзможно защото поне 1 път от тия 5 регенерации щях да го усетя.Питам от тук нататък какво следва?Моля някой компетентен и запознат с положението да даде съвет.
Comment
-
О, и моята в началото като я взех се рециклираше по 5 пъти на 500км. но на таблото се появяваше надпис и светваше оранжева лампа с кюнец.
Пробвахте ли от Мултиекускан-а да пуснете ръчно регенерация?
---------- Post added at 16:59 ---------- Previous post was at 16:56 ----------
Първоначално публикувано от thejackal Покажи съобщениеПитам от тук нататък какво следва?
Comment
Comment